İstanbul, kültürel ve sanatsal etkinlikleri sevenler için bir cennettir. Birbirinden farklı noktalardaki eşsiz sanat galerilerinde her ay açılan yeni stantlar, sanatseverler için yepyeni dünyaların doğmasını sağlıyor. 2023 sanat dönemi hız kesmeden devam ederken, nisan ayında hangi stantların yer alacağı merak konusu. ‘Nisan ayında İstanbul’da hangi sergiler var?’ sorusuna cevap arayanlar için derledik; İşte Nisan 2023 İstanbul stant rehberi…
1. Kısaca Sanat – Ali Atmaca, “Opus 39”
Ali Atmaca’nın ‘Opus 39’ adlı sergisi Brieflyart’ta izleyicisiyle buluşuyor. Küratörlüğünü Nilgün Yüksel’in üstlendiği ‘Opus 39’ sergisinde Ali Atmaca, müziğin ritmini resimle buluşturuyor. Boşlukta süzülen müzisyenlerin satır aralarından çıkan göndermeleri, boşluğun bir anda çoğalmasını ve figürün bitmesiyle görüntünün sese dönüşmesini sağlıyor. Atmaca’nın eserlerinde sadece temsil değil, sanatın birçok farklı dilde anlatımı da gözlemleniyor.
Yer: Kısacaart, Beyoğlu
Tarih: 16 Mart – 21 Nisan 2023
2. Alexandre Vallaury Binası – Ebru Döşekçi, “Kimse Bilmiyor”
Ebru Döşekçi’nin Alexandre Vallaury Binası’nda sergilenen ‘Kimse Bilmiyor’ adlı standı; Kendisine ve çevresine daha yakından baktığı son dönem eserlerini geometrik oyunlarla buluşturuyor. Küratörlüğünü Cem Erdem’in, yönetmenliğini Esra A. Aysun’un üstlendiği ‘Kimse Bilmez’, Döşekçi’nin rastgele seçtiği kişileri Sophie Calle’un pratiği doğrultusunda takip etmesiyle geçiyor. Diziyi oluşturmak için bakışlarını tamamen dış dünyaya çevirerek sınırlarına yeni bir çizgi çizen Döşekçi, takip ettiği bireylere yüklediği hikayeleri sade ve simgesel portrelerle sunuyor.
Yer: Alexandre Vallaury Binası, Beyoğlu
Tarih: 22 Mart – 20 Nisan 2023
3. Galeri Sanatçısı – Kadir Akorak, “Sanki”
Tablolarındaki incili hanımları, saz beyefendileri ve İstanbul’un denize nazır dar yokuşlu sokaklarıyla kendine has tarzı ve incili hanımları ile tanıdığımız Kadir Akorak’ın ‘Sanki’si Galeri Artist’te sergileniyor.
Yer: Galeri Sanatçısı, Nişantaşı
Tarih: 2 Mart – 2 Nisan 2023
4. Uniq Expo – “Tutankhamun, Çocuk Kralın Hazineleri”
20. yüzyılın en büyük arkeolojik keşfi olarak kabul edilen ve ölümünden 3300 yıl sonra tüm dünyada üne kavuşan Firavun Tutankhamun’un mezarından çıkarılan hazineler hâlâ büyük ilgi görüyor. 1922 yılında İngiliz arkeolog Howard Carter tarafından ‘sağlam bulunan ilk firavun mezarı’ olarak ortaya çıkarılan bu eserler, Mısır’daki Krallar Vadisi’nde ortaya çıkarılan en görkemli ve güçlü hazine olarak kayıtlara geçiyor. 1961’den beri 62 yıldır dünyayı dolaşan Çocuk Kral Tutankhamun’un Hazineleri Standı ilk kez Türkiye’ye geliyor. Biletler Biletix ve Mobilet üzerinden satılmaktadır.
Yer: Uniqİstanbul, Sarıyer
Tarih: 20 Ocak – 31 Mart 2023
5. Macar Kültür Merkezi – “Çok Yönlü Bir Mimar: Şandor Hadi, Türkiye’de İkinci Nesil Bir Macar”
Macaristan asıllı mimar Şandor Hadi’nin bireysel yaşamı ve yaratıcı kişiliğine odaklanan stant, Sevinç Haydi ile birlikte kurdukları mimarlık ofisinin hayata geçirdiği projeleri derliyor. Gül Baba Türbesi Miras Vakfı ve HEPA Türkiye’nin desteğiyle “Başdanışman ve Onur Konuğu” olarak Sevinç Hadi’nin ev sahipliği yaptığı, küratörlüğünü Ufuk Demirgüç’ün üstlendiği stant 1 Nisan’da sona eriyor.
Yer: Macar Kültür Merkezi, Kağıthane
Tarih: 25 Kasım 2022 – 1 Nisan 2023
6. Yapı Kredi Kültür Sanat – Sena Başöz, “Şifa Olanakları” – Noor Abuarafeh “Fısıldama Yöntemleri”
Yapı Kredi Kültür Sanat, binanın mimarisinden yola çıkarak ‘One in One’ adlı yeni bir standa ev sahipliği yapıyor.
Yer: Yapı Kredi Kültür Sanat, Beyoğlu
Tarih: 3 Şubat – 2 Nisan 2023
7. Dirimart Dolapdere – Yüksel Arslan, “Sui generis”
“Münhasır”, “münhasır” ve dolayısıyla “eşsiz” anlamına gelen Latince sui generis kelimesi, türün geleneksel sınırlarını aşan yaratıcı sanat eserleri için kullanılır. Bağımsız dizilerden bir araya getirilen sergi, Yüksel Arslan ile ilk kez tanışacaklar için güzel bir fırsat sunuyor.
Yer: Dirimart Dolapdere
Tarih: 9 Mart – 2 Nisan 2023
8. The Stay Boulevard Nişantaşı – Devrim Erbil, “Neonist”
Resmin şairi lakaplı İhtilal Erbil’in ünlü eserlerinden Neonist By İhtilal Erbil sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
Yer: The Stay Boulevard Nişantaşı
Tarih: 26 Ocak – 2 Nisan 2023
9. AKM Galeri – Karma Stand, “8. Renkli Hanım ve İz”
18 kadın sanatçının eserlerini bir araya getiren ve 8 Mart Kadınlar Günü’ne özel bir seçki sunan AKM, fotoğraf, heykel, fotoğraf, seramik, kolaj, minyatür, dokuma, dokuma gibi birbirinden özgün 8 farklı disiplini bir araya getiriyor. ve kurulum. getiriyor.
Yer : Atatürk Kültür Merkezi, Beyoğlu
Tarih: 7 Mart – 2 Nisan 2023
10. Arter – Karışık Stand, “Bu Oyun”
GameBu stant, çocukluk ve oyun kavramları etrafında düzenlenmiştir. Oyunun özgürleştirici doğasını, gerçeklikten soyutlanmasını ve yeniden kurgularken kuralları çiğnediğini gösterir. Günlük sınırları aşarak kendine ait bir sistem ve mana üretimi içerisine giren bu sanat eserleri eşsiz bir deneyim sunuyor. Sanatın oyun kurucu ve oyun bozan yönleri gözümüze çarpıyor. Herkesin kazandığı ama kazananın olmadığı bir oyun gibi…
Yer: Arter, Beyoğlu
Tarih: 17 Şubat 2022 – 9 Nisan 2023
11. Yapı Kredi bomontiada – Harun Antakyalı, “BÜ”
Metropol yaşamının karmaşık yapısı doğrultusunda şekillenen ve yapı taşları beton olan yapıtları ele alan Harun Antakyalı, geçmişten günümüze uzun soluklu sanat mesleğinde ürettiği eserleri beğeninize sunuyor.
Yer: Yapı Kredi bomontiada, Şişli
Tarih: 21 Mart – 9 Nisan 2023
12. Galeri Deniz – Karma Stand, “Çarşı Sanat Sergisi”
Yeniköy Rotary Kulübü Sanat Komitesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 12. yılını kutlayan Bazaart Sanat Standı, Galeri Deniz’de sanatseverlerle buluşuyor. Bazaart Projesi bu yıl, ulaşılamayan ve depremden ağır şekilde etkilenen ve bir kısmı moloz altında olan bölgelerden gelen sanat eserlerine özel bir online stant kuruyor.
Yer: Galeri Deniz, Yeniköy
Tarih: 15 Mart – 9 Nisan 2023
13. Zilberman Gallery – İz Öztat, “Yumuşak Karın”
Mısır Apartmanı’nın ana galeri mekanında Zilberman sergisi adı altında İz Öztat’ın son on yılda ürettiği işlerden bir seçki Yumuşak Kar başlığı altında sergileniyor. Zişan adlı tarihi bir figürle işbirliği yapan sanatçı, resmi tarihçiliği, sanatçı mitlerini ve sanat tarihi kanonlarını şekillendiren dinamiklere odaklanıyor. Bu stant, kamusal ve özel alan arasındaki sınırları vurgularken, sanatçıların (oto)biyografik anlatılarının, eserlerinin deneyimlenmesi, yorumlanması ve sanat tarihçiliği üzerindeki etkisini tartışıyor. Sanatçı, figürünün inşasının kurgusal ve basmakalıp yönlerine dikkat çeker ve tartışmaya açar.
Yer : Zilberman Galeri, Beyoğlu
Tarih: 25 Şubat – 19 Nisan 2023
14. Pilot Galeri – Melih Çebi, “Gemideki Bebek”
Melih Çebi, dünya ve çevresindeki diğer canlılarla ilişki kurma konusundaki deneyimlerini ve dijital çağa ayak uydurma çabalarını yansıtan ‘Gemide Bebek’ adlı standıyla kişisel yolculuğunu izleyicilere sunuyor. Sanatçı, tarihsel referanslar ile güncel olayları birleştirerek bireysel anlatılar sunuyor. Farklı araçlarla (resim, heykel, seramik ve halı) ürettiği işlerinde dengeli bir dil ve tanıdık bir karakter dizisi sergiliyor. Üretim süreci 4 yıla yayılan stant, tüketim toplumunda doğan bireyin kimlik arayışını yansıtıyor.
Yer: Pilot Galeri, Beyoğlu
Tarih: 18 Mart – 22 Nisan 2023
15. Sevil Dolmacı Arka Galeri – Cody Choi, “İpek Yolunun Ruhu”
Sevil Dolmacı Arka Galeri, Koreli sanatçı Cody Choi’nin Türkiye’deki ilk kişisel standına ev sahipliği yapıyor. “İpek Yolu’nun Ruhu” adlı stant, sanatçının kişisel yolculuğu ile tarihi İpek Yolu’nun zengin kültürel ve sanatsal mirasının kesiştiği noktada yer alıyor.
Yer: Sevil Dolmacı Arka Galeri, Beşiktaş
Tarih: 15 Mart – 23 Nisan 2023
16. Ekavart Galerisi – Nezih Çavuşoğlu, “Soyut Sözlüğü”
Küratörlüğünü Marcus Graf’ın, küratörlüğünü soyut sanatın değerli temsilcilerinden Nezih Çavuşoğlu’nun yaptığı “Soyutlama Sözlüğü” başlıklı Ekavart Galeri’deki üçüncü standı Ekavart Gallery’de.
Yer: Ekavart Galerisi, Beyoğlu
Tarih: 14 Mart – 25 Nisan 2023
17. Galeri Diani – Su Yücel, “Yakalanmış Zaman”
Deneyimli sanatçı Su Yücel, ‘YAKALANMIŞ ZAMAN’ adlı solo standıyla, adeta bir belgesel niteliğindeki çalışmalarıyla umudu ve uçup giden anlardan seçtiklerini resmedip eskimeden donduruyor. Son zamanlarda dünyada ve ülkemizde yaşanan insan kaynaklı olaylarla birleştirerek doğanın anlarını ve yaşama sevincini olduğu kadar zihninde kalanları da yakalayıp bizlere aktarıyor. Paletindeki renklerle hayata, zamana ve mekana dair unsurları seyirciyle paylaşan sanatçı, hayata dair hafızasını belgesel ruhuyla bizlerle paylaşıyor.
Yer: Galeri Diani, Beyoğlu
Tarih: 8 Nisan-29 Nisan 2023
18. Labirent Sanatı – Aslıhan Kaplan Bayrak, “Düğüm Kayıtları”
Aslıhan Kaplan Bayrak’ın solo standı ‘Knot Records’, adını İnka uygarlığı ve eski And toplumları Khipu’nun düğümleme ile bağlantı kurmak için kullandıkları üç boyutlu sistemden alıyor. Kalın bir ipe dikey olarak atılan düğümler, klasik yazılı bağlama tekniklerinden farklı olarak farklı sayısal değerleri, hesapları ve soyut fikirleri ifade eden anlamlar taşır. Standda, hareketsiz yüzeydeki hareketin dinamizmi ve mekanı çevreleyen eserler, farklı sanat ve tekniklerin iç içe geçtiğine tanık olma fırsatı sunuyor.
Yer: Labirent Sanatı, Beyoğlu
Tarih: 16 Mart – 29 Nisan 2023
19. Simbart Projeleri – Dilara Göl, “Sözlerin Yankısı Var”
Bir bütünün modüllerini oluşturan ve bütünden alınan pek çok izi içinde barındıran ‘Sözlerin Yankısı Var’ standı, Dilara Göl’ün bilincinde yarattığı imgeler, çağrışımlar, imalar ve hatırlatmalar olarak eserlere yansır.
Yer: Simbart Projeleri, Beyoğlu
20. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi – “Paula Rego: Hikayelerin Hikayesi” ve “Zamane İstanbulları”
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, iki sergiyi sanatseverlerle buluşturuyor. Tate Britain retrospektifi ve Venedik Bienali’nin ardından Paula Rego’nun işleri bu kez Paula Rego: The Story of Stories standıyla İstanbul’a geliyor. Zamane İstanbulları standı da 11 fotoğrafçının objektifini Pera Müzesi’ne taşıyor.
Yer: Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, Beyoğlu
Tarih: 22 Aralık 2022 – 30 Nisan 2023
21. Sanatorium Juma – Karma Stand, “İçeride ve Arada”
Ankara Queer Sanat Programı’nın önerdiği Arda Asena, Yağız Gülseven, Erin Johnson, Dilan Onay ve Alex Turgeon’un ürettiği işler, küratörlüğünü Aylime Aslı Demir’in yaptığı “Arada ve Arada” başlıklı küme standına taşınıyor. Queer sanatın temsilini ve var olanın mevcut potansiyelini açıklama, ortadakini ve ortadakini keşfetme çabasını gösterir.
Yer: Sanatorium Juma, Karaköy
22. Cendere Sanat Merkezi-Karma Stand, “Akış Tanığı”
Küratörlüğünü Derya Yücel, Marcus Graf ve Ebru Yetişkin’in üstlendiği ‘Akışın Tanığı’ standı Cendere Sanat’ta ziyaretçilerini bekliyor.
Yer: Cendere Sanat Merkezi, Sarıyer
Tarih: 24 Ekim – 30 Nisan 2023
23. Dirimart Pera – Çağla Ulusoy, Sandymansional
Çağla Ulusoy’un ilk kişisel sergisi Sandymansional’da tuval ve jüt üzerine acty, yağlıboya ve kum kullanarak yaptığı soyut işler yer alıyor.
Yer: Dirimart Pera, Beyoğlu
Tarih: 30 Mart – 30 Nisan 2023
24. Versus Arka Projesi – Yelta Köm, “her şey tanıdık, her şey yabancı”
Küratörlüğünü Ulya Soley’nin üstlendiği, Yelta Köm’ün fotoğraf, resim, heykel ve metin gibi farklı araçlar kullanarak ürettiği spekülatif bir arkeolojik alanı gözler önüne seriyor. Dünya hakkında yerleşik kurguların yerini alması için yenileri öneriliyor.
Yer: Versus Arka Projesi, Beyoğlu
Tarih: 21 Mart – 30 Nisan 2023
25. Bozlu Arka Plan Projesi – Kazım Karakaya, “Madde”
Çin, İrlanda ve Anadolu’nun farklı coğrafyalarını kadim uygarlıkların izini sürerek gezen Kazım Karakaya, zanaat ve sanat arasındaki ince çizginin ne kadar derin olduğunu anlatmaya çalışıyor. Kolektif hafızamızdaki imgelerden ilham alan sanatçı, malzemenin heykeldeki olanaklarını sorguluyor.
Yer: Bozlu Arka Proje, Şişli
Tarih: 21 Mart – 6 Mayıs 2023
26. .artSümer – Ekin Saçlıoğlu, “Kısmen”
Büyük boy desenlerin ve heykellerin yer aldığı Modüler stand, toprakla ilgili farklı malzemeleri bir araya getirerek ağızdan ağza; bunların her birini bir ‘parça’ olarak temsil ederken, bir bütünden ayrılmayı, ayrılmayı ya da birkaç tanesi ortaya çıkınca yeni bir bütün oluşturmayı anlatır.
Yer: .artSümer, Beyoğlu
Tarih: 18 Mart – 6 Mayıs 2023
27. Karıştırıcı – Alp İşmen, “Aşktır…”
Adını Fuzuli’nin ‘Aşk Aşktır’ beyitinden alan tribün; ikili ilişkiler, sevgi ve şefkat gibi kavramları anlatır. İkilik durumunda ortaya çıkan durumları farklı tekniklerle bir araya getiren Alp İşmen, aşkın tarif edilemez olduğunu anlatıyor. Oluşturduğu duyguların zihinsel süreçlerini aktarmaya çalışıyor.
28. Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküleri-Kombine Stand, “Markalar Sergisi”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, bir asrı aşkın süredir sahnelenen birçok oyundan sakladığı ödüllü oyun afişleri, aksesuarları ve kostümlerinin yer aldığı ‘Markalar Sergisi’ni girişte sanatseverlerin beğenisine açtı. Rumeli Hisarüstü koridoru-Aşiyan Füniküler Sınırı Aşiyan. Birbirinden değerli sanatçı, yönetmen ve sahne tasarımcıları tarafından tasarlanan afiş, aksesuar ve kostümlerden oluşan koleksiyon, yerli ve yabancı sanatseverlerin beğenisini kazanıyor.
Yer: Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Sınırı, Sarıyer
Tarih: 28 Ekim – 15 Mayıs 2023
29. Anna Laudel Galerisi – Bilal Hakan Karakaya, “Görünmez Şehirler”
Karakaya, çalışmalarında insan figürünü sıklıkla kullansa da ‘Görünmez Şehirler’ adını verdiği standı, antik anıtları ve büyük şehir hayatını anımsatan devasa yapılara odaklanıyor. Yeni tasarımlarında klasik döküm tekniğini ustaca kullanarak izleyicinin dikkatini çekiyor.
Yer: Anna Laudel Galerisi, Beyoğlu
Tarih: 30 Mart – 21 Mayıs 2023
30. Sadberk Hanım Müzesi – Karma Stand, “Arkadaşım İçin”
Sadberk Hanım Müzesi’nde küratörlüğünü Hülya Bilgi’nin üstlendiği Arkadaşım İçin, Osmanlı dönemine ait el yapımı mektup ve evrak çantalarından oluşan zengin bir seçki. Osmanlı deri ve işlemeciliğinin zirvesini yansıtan bu çantalar, özellikle Batılı diplomatlar ve tüccarlar için üretilmişti. Stand kataloğu da dahil olmak üzere müzede ziyaretçileriyle buluşuyor.
Yer: Sadberk Hanım Müzesi, Sarıyer
Tarih: 10 Eylül 2022 – 31 Mayıs 2023
31. Piramid Art – Mehmet Yılmaz, “Post-Portre”
Resim ve fotoğraf arasındaki bağı sorgulayan “İkizler: Fotoğraf Resimdir” serisinin ardından heykel, mimari ve fotoğraf arasındaki bağlantıları irdelediği ‘Heymimres’ serisi geldi. Mehmet Yılmaz artık kendini Leonardo da Vinci olarak hayal etmeye başlamıştır.
Yer: Piramit Sanatı, Beyoğlu
Tarih: 22 Mart – 7 Haziran 2023
32. Müze Gazhane – “Bir Kendi Hikayesi: Naile Akıncı (1953-2013) Retrospektifi”
Müze Gazhane, “Bir Kendi Hikayesi: Naile Akıncı (1953-2013) Retrospektifi” standı ile ilk adımı atıyor ve İBB’nin Cumhuriyet’in önde gelen kadın ressamlarının katılacağı stant serisinin ilkine ev sahipliği yapıyor. tartışıldı. Naile Akıncı’nın altmış yıldır boyadığı retrospektif stant, İstanbul’un ilham veren semtleri Eyüp ve Pierre Loti’ye odaklanıyor.
Yer: Müze Gazhane, Kadıköy
Tarih: 4 Nisan-16 Temmuz 2023
33. Borusan Contemporary – Birleşik Görsel Sanatçılar (UVA), “Kaosun Eşiği”
Matt Clark tarafından kurulan Londra merkezli bir ekip olan United Visual Artists (UVA), yaklaşık 20 yıldır algının ve bilişsel süreçlerin doğasını araştırıyor ve bizi deneyimin evrensel ve öznel yönleri üzerinde düşünmeye teşvik ediyor. UVA’nın çalışmaları, heykel, performans ve mekâna özgü enstalasyonlar gibi farklı ifade araçlarını kullanarak yeni teknolojileri bir araya getirerek, gerçeklik algımızı değiştiren ve geliştiren çeşitli araçlar yaratıyor. Bu çalışmalarda ışık ve ses fiziksel malzemeye dönüştürülüyor, mimari mekanlar yeniden şekillendirilebiliyor, zaman hızlandırılabiliyor ya da yavaşlatılabiliyor. UVA’nın çalışmaları, merakımızı uyandıran, şaşırtan veya sevindiren şekillerde duyusal deneyimler yaratarak bilinmeyene ve bilinemeze olan inançlarımızı harekete geçirir.
Yer: Borusan Contemporary, Sarıyer
Tarih: 17 Eylül 2022 – 27 Ağustos 2023
34. Arter – Cengiz Çekil, “Bugün Yaşıyorum”
Sanatçı Cengiz Çekil’in en kapsamlı sergisi olan ‘Bugün Yaşıyorum’, Adını Günlük (1976) adlı eserinden almıştır. Çekil bu çalışması için yaklaşık iki ay boyunca her gün bir deftere tarih koyarak ‘Bugünü yaşıyorum’ cümlesini yazdı. Defterin son sayfasında ‘Askerlik zamanı’ yazısı var. Arter’in 4. ve 3. katlarında düzenlenen retrospektif stant, sanatçının üretimlerinde yaşamı kutlayan günlük bir ritüel olarak konumlandırdığı yapıtlarının hala yeniliğini koruduğunu vurgulamayı amaçlıyor.
Yer: Arter, Dolapdere
Tarih: 9 Şubat – 24 Eylül 2023
35. İstanbul Araştırmaları Enstitüsü – Meşgul Şehir: İşgal Altındaki İstanbul’da Siyaset ve Gündelik Hayat
Küratörlüğünü Daniel-Joseph MacArthur-Seal ve Gizem Tongo’nun yaptığı Meşgul Şehir: İşgal Altındaki İstanbul’da Politika ve Gündelik Hayat başlıklı stant; Resmi belgeler, güncel basın, resimler, filmler, müzik ve fotoğraflardan oluşan birçok görsel ve yazılı malzeme ön plana çıkıyor.
Yer: İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Beyoğlu
Tarih: 11 Ocak – 26 Aralık 2023
36. Orta Güler Müzesi, “Bir Avuç Güzel İnsan”
Ara Güler, küçük yaşlardan itibaren ilgi duyduğu edebiyat sayesinde fotoğraf çekmeye başladı. Türk ve dünya edebiyatının önemli isimlerinin portrelerinin yer aldığı “Bir Avuç Güzel İnsan” isimli stant, Orta Güler Müzesi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Stant, Orta Güler’in edebiyat dünyasıyla olan yakın ilişkisine de ışık tutuyor.
Yer: Ara Güler Müzesi, Şişli
Tarih: 18 Kasım – Süresiz
37. Zarastro Arka – Shahnaz Aghayeva, “Su Altında Nefes Almak”
Geçtiğimiz aylarda ünlü sanatçılar Antti Laitinen ve Jaan Toomik’i konuk eden dijital sanat platformu Zarastro Arka, online stantlarına Azerbaycanlı sanatçı Shahnaz Aghayeva’nın Breathing Underwater adlı standıyla devam ediyor. Aghayeva, sanatsal pratiğini dünya çapında kadınların karşı karşıya kaldığı sistematik baskı ve şiddete karşı duran kadınların eşitliği davasına adamıştır. Sanatçı, ataerkil hiyerarşiyi korumaya çalışan otoriteye meydan okuyarak, susmaya mahkûm edilmiş, bastırılmış kadınların kimlik ve özgürlük arayışlarına nazik imgelerle ışık tutuyor.
Çevrimiçi Kabin: zarastro.sanat
38. AKM – Dijital Hayvanlar Alemi Sergisi
Hayvanlar dünyasının nesli tükenen nesli ve zaman türleri, holografik ve dijital hayvan dünyası standı AKM’de izleyicisiyle buluşuyor. Dinozorlardan pandalara kadar pek çok hayvanın iç dünyası için dijital bir deneyim sunan stant, ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.
Yer: AKM, Beyoğlu
Tarih: 14 Ocak’tan itibaren süresiz
canikajans.com.tr